Broers en zussen

Wie?
De Op Koers cursus voor brussen is een groepscursus in het ziekenhuis voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar, die een broer of zus hebben met een chronische ziekte of kanker.

De cursus wordt in groepen gegeven, bestaat uit 6 bijeenkomsten van anderhalfuur en wordt begeleid door twee cursusleiders. 

Wat?
Kinderen die een broer of zus hebben met een chronische ziekte, krijgen met dingen te maken die andere kinderen niet meemaken, zoals:

  • Zorgen om je zieke broer/zus
  • Ouder(s) die vaak in het ziekenhuis zijn
  • Meer taken thuis
  • Iedereen vraagt steeds hoe het met je broer/zus gaat.

In de cursus leren de kinderen beter omgaan met moeilijke situaties die ze meemaken door de ziekte van hun broer of zus. Ook kan het fijn zijn om met andere kinderen te praten die in een vergelijkbare situatie zitten.

Waar?
De cursus voor brussen vindt momenteel alleen nog plaats in het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Is jouw broer of zus onder behandeling in dit ziekenhuis en wil je meedoen met Op Koers in het ziekenhuis? Bel dan met Michal van Velzen van de Psychosociale Afdeling op 020-5665674 of mail naar opkoers@amc.nl

Nieuw: cursus online!

Naast de face-to-face cursus in het ziekenhuis is er nu ook een online groepscursus voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die een broer/zus hebben die een vorm van kanker heeft of heeft gehad.
Omdat het een online cursus is, kan iedere brus -ongeacht woonplaats of ziekenhuis waar de broer of zus wordt/is behandeld- vanuit huis deelnemen. 

Deze cursus bestaat uit 8 online bijeenkomsten van anderhalf uur binnen een gesloten en beveiligde chatbox en wordt begeleid door twee psychologen uit het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Voor meer informatie over de Op Koers Online cursus voor brussen kan je contact opnemen met opkoers@prinsesmaximacentrum.nl 

Klik hier om je aan te melden voor de online groepscursus voor broers en zussen.