Broers- en zussencursus start in januari!

31-07-2017

In januari 2018 start er weer een cursus voor jongeren (12-18) die een broer of zus hebben met een chronische aandoening. 

In het afgelopen jaar hebben wij ons bezig gehouden met het ontwikkelen van een cursus voor jongeren (12-18) die een broer of zus hebben met een chronische aandoening. Hiervoor hebben we veel jongeren gevraagd via een vragenlijst aan ons te laten weten hoe het met ze gaat en waar ze behoefte aan hebben. Ook hebben we via interviews nog uitgebreider om jullie mening gevraagd.

We hebben goed geluisterd naar wat er is gezegd, en hebben een cursus gemaakt voor jongeren tussen de 12 en de 18 die een broer of zus hebben met een chronische aandoening. Hierin chatten we zes keer met een vast groepje broers en zussen en twee psychologen, over hoe het is om op te groeien met een broer of zus die een aandoening heeft. Wat is daar lastig aan, waar loop je tegenaan, en zijn er ook juist fijne dingen? Per keer komen er andere onderwerpen aan bod. In de chat kun je anoniem blijven en wordt alles vertrouwelijk besproken. 

In september 2017 is de eerste groep gestart. In januari 2018 bieden we de cursus voor een nieuwe groep deelnemers aan. Je chat dan zes weken lang van 15.30 uur tot 17.00 uur met leeftijdsgenoten (op een nog te bepalden doordeweekse dag tussen 15.30 uur en 17.00 uur).

Klik hier om je aan te melden. 

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar opkoers@amc.nl, of bel naar 020-5665674.

Overzicht nieuws