Inschrijving Op Koers Online voor OUDERS van chronisch zieke kinderen nu geopend!

18-01-2018

Heeft u een kind tussen de 0 en 18 jaar met een chronische ziekte? Dan kunt u zich nu inschrijven voor Op Koers Online voor ouders, en het bijbehorende onderzoek

In de cursus chat een groep van 3 tot 6 ouders met een kind met een chronische ziekte zes weken 1,5 uur per week met elkaar. Het chatten gebeurt in een beveiligde chatbox, onder leiding van twee cursusleiders. U logt in op via een site, en kunt de cursus dus vanuit huis of een andere locatie volgen. Het enige wat u nodig heeft is een computer met internet.

In de cursus delen ouders ervaringen  over het hebben  van een kind met een chronische ziekte en geven elkaar tips over het omgaan met de uitdagingen die het opvoeden van een kind met een chronische ziekte met zich meebrengt (zie afbeelding onderaan de pagina). U hoeft geen problemen te ervaren om mee te kunnen doen aan de cursus. Het maakt niet uit welke chronische ziekte uw kind heeft, ouders van kinderen met verschillende ziektes chatten met elkaar.  

De eerstvolgende cursus start in maart 2018. U kunt zich nu aanmelden!

Iedereen kan zich aanmelden voor Op Koers Online. Het maakt niet uit bij welk ziekenhuis uw kind onder behandeling is!

Op dit moment doen we onderzoek naar de cursus om te kijken wat ouders van de cursus vinden en wat ze eraan hebben. Als u zich aanmeldt voor de cursus doet u automatisch mee met het onderzoek. Voor het onderzoek zullen we u een aantal keer vragen om een vragenlijst in te vullen. In het onderzoek worden ouders die Op Koers Online volgen vergeleken met ouders die de cursus niet krijgen. Dit betekent dat de kans bestaat dat u de cursus niet meteen, maar na een jaar kunt volgen. Deze vergelijkingsgroep is nodig om te kijken op welke manier Op Koers Online effect heeft. De onderzoeker legt u hier graag meer over uit.  

Als u vragen heeft of wanneer u zich aan wil melden, kunt u een mailtje met uw naam en telefoonnummer sturen naar opkoers@amc.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op, of bellen naar Miriam Douma, psycholoog-onderzoeker, telefoonnummer 020-56665443.

Let op!! Om je aan te melden voor deze ronde van Op Koers Online en het onderzoek, hoeft u NIET het aanmeldformulier op deze site in te vullen. De aanmelding gaat in verband met het onderzoek iets anders. U kunt u aanmelden door te bellen naar bovenstaand nummer of een mailtje te sturen naar opkoers@amc.nl!

Folder Ouders - info

Overzicht nieuws